Sunday, October 31, 2010

2nd Outing: Kionsom Waterfall



Jam 6.30 pagi bertolak dari PKK. Geng outing kali ni terdiri daripada Aya & husband, Mat Shah, Delmon, Radat, Yati, Eddy, Azmi & Siddiq..(Siddiq & Delmon dah balik time ni)
Air terjun Kionsom ni ada 3 tingkat kalau tak silap dan terpaksa mendaki selama lebih kurang 15 minit untuk sampai ke tingkat 2 punya la penat tak hingat Perjalanan terhenti di tingkat 2 sahaja kerana masing-masing kurang stamina.
Rata-rata semuanya first time sampai sini..dan penembak-penembak PKK pun main try & error jer snap air terjun..
Gambar-gambar poyo ni dari Mr Siddiq..Nantikan gambar-gambar lain dari penembak-penambak lain.. :-)

Pendekar Kionsom sedang mengaktifkan aura gabannya...

Ini pula gambar dari delmon..walaupun kecewa kamera buat hal, namun tetap ada penyertaan..hehe




Hasil karya Haryati pula...


 kerja mendaki bukit, akhir tiba jua ke destinasi lvl 2 baru..lvl 3 tahun akan datang.....
Feel free to comment........

Dan dua gambar yang terakhir adalah daripada lensa "Shah Nensa"...

gmbr dr aku.. non edit.. just msk watermark.. ayE~



Sun set at Jeselton

 Tiba-tiba rasa nak keluar berjalan di waktu petang...

 Takder idea nak gi mana-mana..tiba-tiba singgah di Jeselton
 Jam 6.oo petang tiba di Jeti Jeselton.. Rupanya sang mentari dah nak berlabuh
 Cantik sungguh pemandangan ketika berlaku fenomena sun set ni.. betul ker ayat ni ?
 Posing jap...
Tiba-tiba nampak Aya sedang dating dengan hubby nya...

Thursday, October 28, 2010

Tuesday, October 26, 2010

Tugasan 2

Minggu ni memang sibuk gila kerbau kaki pendek. Ada audit SIRIM & kena siapkan markah PB. Makanya tema minggu ini dipermudahkan..dan mungkin favourite bagi sebilangan besar diantara kita especially yang ada buah hati atau anak kerana PERMATA HATI adalah antara sebab utama kenapa kita berabissss beli kamera.



Gambar 1
 Karya yang mula-mula sampai..dari Haryati JKA

Gambar 2
 Nur Mia Batrisya Binti Muhammad Noor..
Gambar 3
Hasil tembakan Mat Noq..
Gambar 4
Gambar 5
Gambar 6
Tiba giliran Tonet memperlihatkan "Permata Hati"nya..
Gambar 7
Maryam Raeesa...Zzzzzzz...

 Gambar 8
 Gambar 9

 Gambar 10
Gambar 8-10 adalah gambar dari Aya.. Kekreatifan semakin menyerlah nampaknya..

 Ni pula PERMATA HATI Fred.......Fannella Faye Freddy...2 Yrs old today (28.10.2010)...Happy Birthday Neynel..
Gambar 12
Gambar 13

Gambar 14

Gambar 15
Just 4 Keping dari Fred....

Gambar 16
Gambar dari....







Gambar 17
Gambar dari delmon..

 Dan last sekali.... From Ahmad Zuhardi



Bob ???


ini bkn anak aku.. anak member aku time besday dia mggu lepas.. 
aku saje2 dtg shoot.. layan ;) by aye~
*non edit


Sunday, October 24, 2010

Saturday, October 23, 2010

Menara Tun Mustapha



Outing di Menara Tun Mustapha di hadiri oleh Hardilena, Zuhardi, Delmon, Mat Shah & Husband Kak Siti JKM..Main belasah ja tembak sebab tiada pro photographer yang guide kami.. Ayer & Aya tak dapat turun..

Hasil dari Delmon  (1/200, F20, ISO 200 WB 3330K)



Yang ini menggunakan setting 1/200, F20, ISO200 WB4000K, EV -0.7